Vodoodporni žepki za zaščito katetrov Exit Pocket WP

Vodoodporni žepki za zaščito katetrov Exit Pocket WP

Pri bolnikih s katetrom stik z vodo prinaša dva problema: tveganje bakterijske kontaminacije zmanjšanje kvalitete življenja Stik z vodo je eden glavnih vzrokov okužb, povezanimi s katetri.

Med kopanjem ali tuširanjem voda prenaša detergente in druge kemikalije. Bakterije se prenašajo po cevkah katetra iz bazenske vode in iz morja. Poleg tega voda macerira kožo in ustvari idealno okolje za glivice in bakterije.

Bolniki s katetrom izgubijo samostojnost in neodvisnost, saj se ne morejo tuširati, se okopati, plavati v morju ali bazenu, se težje ukvarjajo s športom,... Kot rešitev za zmanjšanje tveganja okužbe katetrov zaradi kontaminacije z vodo in izboljšanje kakovosti bolnikovega življenja je podjetje Emodial oblikovalo inovativno linijo vodoodpornih pripomočkov za zaščito Exit-Pocket WP.

Vodoodporne zaščitne vrečke za kateter Exit-Pocket WP zmanjšujejo bakterijsko kontaminacijo zaradi popolne izolacije katetera od vode. Hkrati izboljšajo kvaliteto življenja in povrnejo samostojnost in neodvisnost. Bolniki s katetrom ponovno odkrijejo vsakodnevno higieno in se vrnejo k špotnim aktivnostim, za kar so bili prej prikrajšani.

Na voljo sta obliki z okroglo in kvadratno odprtino, izbira je odvisna od vrste in velikosti katetra ter količine sanitetnega materiala . Hiperalergeno hidrokoloidono lepilo še dodatno zmanjša možnost težav s kožo v okolici katetra.

Exit-Pocket WP vodoodporne zaščitne vrečke za katetre so še posebej priljubljane v poletni sezoni, ko bolniki odhajajo na oddih na morje.



Povezani izdelki