CryoRaman omogoča ramansko slikanje pri zelo nizkih temperaturah

cryoRaman omogoča ramansko slikanje pri zelo nizkih temperaturah

Ramanovo slikanje pri nizkih temperaturah v visokih magnetnih poljih je zdaj dostopno pri visoki prostorski ločljivosti.

Nemški podjetji za mikroskopijo in slikanje, WITec in Attocube syistems, sta skupaj predstavili cryoRaman.

Kriogenski sistem za Ramanovo slikanje združuje Attocubeov vrhunski kriostat in nanopozicionersko tehnologijo z opevano občutljivostjo in modularnostjo WITec-ove serije korelativnih mikroskopov alpha300.

Ramanovo slikanje pri najnižjih temperaturah v visokih magnetnih poljih in z neprimerljivo prostorsko ločljivostjo je zdaj lahko dostopno.

Zasnovan za obstoječe in nastajajoče izzive, cryoRaman ponuja valovne dolžine vzbujanja od VIS do NIR z optimiziranimi spektrometri, delovnimi temperaturami od 1,6K do 300K, visokimi magnetnimi polji, patentiranimi kriogenimi Raman-specifičnimi objektivi in natančnim piezoelektričnim skeniranjem.

Zanimanje za kriogeni Raman hitro raste in se je razširilo preko začetnega jedra raziskovalnih skupin grafena in ogljikovih nanocevk. Tako st a se podjetji Attocubein WITec odločili, da se lotijo vse bolj raznolikih eksperimentalnih zahtev razširjene uporabniške baze. CryoRaman je uspešna realizacija tega prizadevanja za na novo opredelitev nizkotemperaturne kemijske karakterizacije v smislu prijaznosti do uporabnika, fleksibilnosti in popolne zmogljivosti.

CryoRaman združuje Attocube-ov kriostat in tenologijo nanopozicioniranja z WITec-ovo serijo korelativnih mikroskopov alpha300.

Raziskavam faznih prehodov in porajajočih lastnosti novih materialov nizkih dimenzij bo koristila zlasti možnost kombinacija cryoRaman z visokim magnetnim poljem. Solenoidni ali vektorski magneti z močjo do 12T so idealni za raziskovanje dihalkogenidov prehodnih kovin (TMD) in van der Waalsovih heterostruktur ter lahko pomagajo tudi pri določanju odvisnosti fotoluminiscence od temperature in magnetnega polja.

Izbirni moduli vključujejo natančno programsko nadzorovano prilagajanje moči laserja, zmožnosti vzbujanja z več valovnimi dolžinami, avtomatizirano preklapljanje z optične mikroskopije na spektroskopsko slikanje, avtomatsko kalibracijo svetlobnega vira in rutin za spektrometer ter časovno korelirane načine štetja posameznih fotonov (TCSPC).

CryoRaman uvaja tudi par edinstvenih funkcionalnosti v kriogensko Ramanovo mikroskopijo: sposobnost zaznavanja Ramanskih vrhov z nizkim valovnim številom in popoln nadzor polarizacije pri vzbujanju in detekciji.

Raziskovalci, ki iščejo materiale v kriogenih okoljih, se radi čim bolj približajo valovni dolžini vzbujanja in jih zelo zanimajo meritve polarizacije. Da bi izpolnili te zahteve, so razvili funkcije, ki nimajo enakovrednih na trgu. Pravzaprav je cryoRaman s svojo sposobnostjo slikanja pri nizkih temperaturah, stopnjo integracije, zmogljivostjo in dostopnostjo tako za Ramanove novince kot strokovnjake res prvi v svojem razredu.



Povezani izdelki