Access Raman mikroskop

Access Raman mikroskop

Konfokalni ramanski mikroskop alpha300 R

ramanski konfokalni mikroskop

0,00 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
alpha300R

Nova dimenzija v ramanski mikroskopiji:

Ultra-hitro slikanje z visoko resolucijo Ramanski sistem alpha300 R za ramansko slikanje nudi edinstveno sposobnost pridobivanja informacije o kemijski strukturi materialov na nedestruktiven način z resolucijo do meje difrakcije (~ 200 nm). To vam omogoča opazovanje in analiziranje porazdelitve različnih faz znotraj vzorca pri sobnih pogojih brez predhodne specialne priprave vzorca.

Zaradi konfokalne nastavitve ni samo mogoče pridobiti informacijo s površine vzorca, ampak lahko tudi pogledate globoko v notranjost prosojnih vzorcev in celo dobite tridimenzionalno informacijo.

Instrument posname celoten ramanski spekter v vsaki točki slike, iz informacij več desettisoč točk oziroma spektrov pa sestavi sliko vzorca. Čas snemanja enega spektra je v rangu milisekund, kar pomeni, da celotno sliko posnamete v nekaj minutah.

Z analizo karakteristik izbranega dela ali vrha spektra lahko generirate različne slike. To vam ne omogoča samo slike porazdelitve posameznih kemijskih spojin, ampak tudi analizo na primer razlik v kristalnih strukturah ali napetosti v materialih. Nadaljnje tipične uporabe najdemo v raziskavah polimerov, prevlek in analizi tankih filmov, v geologiji in farmacevtski industriji.

Zelo prefinjena in učinkovita kombinacija filtrov vključenih v mikroskopu, skupaj z UHTS300 Raman spektroskopom in uporabo najbolj občutljivih detektorjev zagotavlja vrhunsko ločljivost in občutljivost, ki je še brez konkurence. Poleg zmogljivosti generiranja slik, je sistem uporaben tudi za snemanje Ramanskega spektra v posamezni točki ali na izbrani črti ali za snemanje v časovni seriji.

Samodejne meritve na več površinah ali točkah lahko izvedete tudi na večjih vzorcih z nagrajenim alpha500 instrumentom. Izjemno občutljivost in ultra hitro ramansko slikanje lahko izvedete z Ultrafast Raman Imaging opcijo.

Več informacij
SKU alpha300R

Povezane objave

tehnične lastnosti

prenosi