Product was successfully added to your shopping cart.
01 511 60 93KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Izdelki za učinkovito preprečevanje vbodov z iglo in varnejše injiciranje

Nenamerne poškodbe z injekcijskimi iglami in ponovna uporaba brizg povzroči milijone izpostavljenosti vsako leto virusom HIV/AIDS, hepatitisa B, hepatitisa C in mnogim drugim boleznim, ki se prenašajo s krvjo. Mnoge od teh izpostavljenosti se zgodijo v zdravstvenih ustanovah.

Ocenjujejo, da je nenamernih poškodb z iglami izvajalcev zdravstvene nege okoli 800,000 letno samo v ZDA, s pogosto posledičnim prenosom okužb z bolnika na zdravstvene delavce.

Poznanih je več kot 20 patogenov, ki se prenašajo s krvjo in z nenamernim vbodom z iglo ali pa s ponovno uporabo brizge. Med njimi so HIV, hepatitis B in hepatitis C.

Varne samo po imenu, so nekatere tako imenovane naprave z »varnimi« iglami dejansko prav tako nevarne kot njihovi ne-varnostni predhodniki, v resnici nekateri še toliko bolj. Nekateri od teh slabo zasnovanih "varnostnih" pripomočkov namreč dejansko povečajo število vbodov z iglo.1 Izdelki proizvajalca Retractable technologies pa so zasnovani tako, da praktično izključijo možnost vboda.

1 William A. Hyman, Sc.D., P.E., "Human Factors Analysis of Needle Safety Devices," Journal of Clinical Engineering, vol. 27, issue 4 (Fall 2002), pp. 280-286.

Za podrobnejše informacije o njihovem prodajnem programu si lahko pogledate tudi spletne strani proizvajalca ali si naložite katalog s klikom na desno sliko.

Retractable technologies

Trenutno ni dodanih nobenih produktov.